Sağlık Tesisimizin Başhekimi Uzm. Dr. Emre ERSÖZ'ün koordinasyonunda, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazandırılması.
12 Ocak 2024

Sağlık Tesisimizin Başhekimi Uzm. Dr. Emre ERSÖZ'ün koordinasyonunda, çocukların sağlık kuruluşlarına karşı korkularının azaltılması, sağlık çalışanlarına karşı sempati oluşturulması ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla emanet kitap uygulaması başlatıldı. Bu uygulama çocuklar tarafından sevinçle karşılanmış olup ebeveynler tarafından oldukça ilgi görmüştür. Emanet kitap uygulaması kapsamında, hastane içerisinde özel bir kütüphane oluşturulmuş ve çocuklar istedikleri kitabı seçip okuyabilmektedir. Bu sayede çocuklar hem korkularını yenmekte hem de keyifli vakit geçirmektedir. Emanet kitap uygulamasının olumlu geri dönüşleri, tesisimizdeki diğer sağlık hizmetlerinin yanı sıra, çocukların ruhsal ve duygusal ihtiyaçlarının da önemsendiğini göstermektedir. Bu uygulama sayesinde çocukların hastane ziyaretleri daha olumlu bir deneyim haline gelmekte ve sağlık kuruluşlarına karşı olumsuz algılarının azalmasına katkı sağlamaktadır.